دانشمندان دانشگاه ايلينوي در اوربانا شامپاين به ارائه يك دستگاه پوشاننده پرداختهاند كه ميتواند اجسام را در برابر امواج صوتي نامرئي كند.
به گزارش سرويس علمي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، نظريه اين پوشش صوتي در سال 2008 مطرح شد، اما امسال حالت عملي به خود گرفت.
اين رويكرد كه در مجله فيزيكالريويو لترز منتشر شده، بسياري از ايدههاي خود را از تلاشهاي ديگر در راستاي پوشش اجسام در برابر نور گرفته است.
اين رويكرد از ورقهاي ساده پلاستيكي با سوراخهايي در آن استفاده ميكند و ميتوان از آن در ساخت كشتيهاي نامرئي در برابر سونار يا طراحيهاي صوتي سالنهاي كنسرت استفاده كرد.
تا پيش از اين تمام تلاشها در جهت ساخت پوشش نوري بود كه در آن با استفاده از متا مواد، جسم را در نور به حالت نامرئي درميآوردند. در اين روش امواج نور در اطراف جسم حركت كرده و به چشم بيننده اين طور به نظر ميرسد كه چيزي در آنجا وجود ندارد.
در پي اين رويكرد، محققان دريافتند كه ميتوان از رياضيات وراي خم كردن اين امواج نور موسوم به انتقال نوري بر روي امواج صوتي نيز استفاده كرد.
ايده اين رويكرد ابتدا در سال 2008 توسط دكتر استيون كومر از دانشگاه دوك در مجله فيزيكال ريويو لترز مطرح شد. در اوائل امسال دانشمندان دانشگاه ايلينوي در اوربانا شامپاين به ارائه اولين كاربرد عملي اين نظريه در مقالهاي در همان مجله پرداختند.
اكنون دكتر كومر و همكارانش به نمايش فن پوشش صوتي در هوا در برابر فركانسهاي شنيدني بين يك تا چهار كيلوهرتز پرداختهاند.
دانشمندان با اين پژوهش نشان دادهاند كه ميتوان يك جسم را در برابر سونار پنهان كرده و در برابر اصوات ورودي از آن حفاظت كرد. از اين قوانين ميتوان در جهات ديگر از جمله شمول يا هدايت صدا در فضا براي مثال در ضدصوت كردن يك استوديو يا تنظيم دقيق صوتي يك سالن كنسرت استفاده كرد.
منبع: ايسنا
:: موضوعات مرتبط:
فیزیک ,
,
|
امتیاز مطلب : 40
|
تعداد امتیازدهندگان : 13
|
مجموع امتیاز : 13